terug naar de agenda
VR
20
DEC

De Grote Prijs van Leidsche Rijn 2019

Finale

open: 19:30u
aanvang: 20:00u
sluit: 00:00u
deur:€4,00

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is dé bandwedstrijd voor en door jongeren. Deze springplank voor jong talent vindt voor de zevende keer plaats met als hoogtepunt de finale op 20 december in Muziekpodium Azotod. 

In drie zinderende voorrondes strijden beginnende bands met elkaar om die felbegeerde plek in de finale. Er zijn fantastische muziekprijzen te winnen, die beginnende bands verder op weg helpen, zoals studiotijd bij Studio Moskou, een optreden bij Azotod, bandcoaching, een masterclass song writing en meer. Veel deelnemers weten hun weg vervolgens naar de Utrechtse podia te vinden. Electric Memories en Skylake traden onder meer op in ACU, Magik Trick (zie video) won in 2019 de Clash of the Titans en Between The Jars tourden in 2019 door India.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. KLUB19 is een gezamenlijk project van Cultuur19De Vrijstaat en Muziekpodium Azotod.


Winnaars voorgaande jaren

  • 2018 Soulid Rocks
  • 2017 Stijn Grul
  • 2016 Electric Memories
  • 2015 SOOS (voorheen Reload)
  • 2014 Between the Jars
  • 2013 Seven to Eleven