terug naar de agenda
VR
21
DEC

Grote Prijs van Leidsche Rijn

Finale

open: 20:00u
sluit: 00:00u
deur:€5,00

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is dé bandwedstrijd voor en door jongeren. Deze springplank voor jong talent vindt voor de zesde keer plaats. Eerdere prijswinnaars wisten door te dringen tot andere wedstrijden als de Utrechtse Popprijs en Clash of the Titans.

We stellen de finalisten van dit jaar graag aan je voor:

The Cliffs
Deze vijfkoppige band met overtuigende frontman weet met gemak een hele zaal naar hun hand te zetten. The Cliffs veroverden daarmee de stem van het publiek.

Soulid Rocks
Met hun eigen, volwassen geluid, gedurfde muzikale keuzes en charismatische frontman overtuigde Soulid Rocks met gemak de jury van de eerste voorronde.

First Steps
Deze band is hét recept voor een knalfeestje: het energieke vijftal onder leiding van zangeres Mila brengt zonder uitzondering iedereen in beweging.

Phoenix
Deze heren weten met uitstekende licks en riffs een degelijke rockshow neer te zetten en met de jonge versie van Keith Moon op de drumkruk was de publieksstem zo in de pocket.

Superb Birds of Paradise
Lekkere huisgemaakte nummers opgebouwd rondom plakkerige en ambachtelijk geschreven riffs, opgediend door een ultra-degelijke ritmesectie.

Saltlands
Tongbrekende raps en een eigenzinnige urban sound en maken Saltlands tot een van de meest opvallende deelnemers van dit jaar.

Bands die eerder de Grote Prijs van Leidsche Rijn wonnen en nu aardig aan de weg timmeren zijn Between The Jars (2014 en afgelopen november nog op ons podium), Electric Memories (2016) en Seven to Eleven (2013).

Entree aan de deur € 5,00.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van Cultuur 19 en Klub19.