terug naar de agenda
ZA
21
APR

Rini’s Blues Kitchen

The Basement (Voorprogramma)

open: 21:00u
aanvang: 21:30u
sluit: 02:00u
vvk:€6,00
deur:€9,00

Rini’s Blues Kitchen & Voorprogamma The Basement

21:00 uur Zaal Open

21:30 – 22:15 uur The Basement (Voorprogramma)

22:45 – 23:30 uur Rini’s Blues Kitchen

00:00 – 01:00 uur Rini’s Blues Kitchen

02:00 Einde!

Rini’s Blues Kitchen

Vanaf het eerste moment dat de bandleden van Rini’s Blues Kitchen bij elkaar kwamen was daar één brok aan muzikaliteit. Zet vijf muzikanten met een enorme dosis ervaring in de blues, rock en soul bij elkaar en je hebt een geweldige bluesband overgoten met een sausje van soul en rock!

De krachtige soulvolle en met blues en passie doordrenkte stem van zangeres Rini Kleijn zorgen dat je móet blijven luisteren (I’ve Got The Bullets, Soulmachine). Voeg daarnaast het scheurende maar tevens ook subtiele gitaarwerk van één van Neerlands beste rockgitaristen, Alfred van der Linden (Bintangs, Juniors, Frank Kraayeveld Band, BigBamBoomBand) toe, het steady baswerk van Fred Jacquet (T-Bone Mistakes, BigBamBoomBand), het fantastisch tapijtje van toetsen/hammond door Sjef Smets (Henk en de Stainless Steelband, All Star Band, Arrows) en de geniale drumbeats van de technisch zeer vaardige drummer Jasper Samson (capsones, JSSY, Ismene) en je hebt alle ingrediënten voor Rini’s Blues Kitchen.

Rini’s Blues Kitchen brengt een heerlijk portie blues, overgoten met rock en soul, nummers van onder meer Susan Tedeschi, Beth Hart, Stevie Ray Vaughn, Janiva Magness, Koko Taylor, Etta James, Joe Bonamassa, etc. Herkenbaar maar op geheel eigen, muzikale wijze gebracht!

The Basement

The Basement is een coverband met een leuk, herkenbaar repertoire. De band is op 11 februari 2016 ontstaan in Harmelen. De band is ontstaan tijdens het jammen in de kelder bij onze toetsenist thuis en zo is de naam tot stand gekomen.

Luka Blonk (zangeres), John van Rooijen (toetsenist), Stefan Kooijman (drummer), Mark Oostendorp (bassist), Tom den Boer (slaggitarist) & Mick Beer (sologitarist)

 

Fotograaf van bovenstaande foto is Lex Putman.