terug naar de agenda
ZA
4
NOV

Friendly Folk Launch Tour

Stampende folkrock, Ierse kroegmuziek en knallende Americana

open: 19:00u
aanvang: 20:00u
sluit: 00:00u
vvk:€13,00
deur:€15,00

Kaartverkoop start 1 oktober.

De Friendly Folk Launch Tour vindt plaats van November 2017 tot en met April 2018. 1 evenement per maand op diverse lokaties.

De tournee wordt geopend én afgesloten in Azotod de Meern. De opening zal plaats vinden op 4 November 2017 met optredens van The Royal Spuds en LQR. Hier worden waarschijnlijk nog bands aan toegevoegd.

De afsluiting van de tournee zal plaats vinden op 20 April 2018 met optredens van Pyrolysis en Greenrose Faire. Ook hier worden waarschijnlijk nog bands aan toegevoegd!

Dit evenement zal tevens in overleg met Elfia officieel bekend worden gemaakt als “Elfia Pre-Party”. Elfia vindt het daaropvolgende weekend plaats bij Kasteel de Haar. Tijdens beide evenementen zullen ook vertegenwoordigers van Friendly Folk Records aanwezig zijn. Bands hebben dan de mogelijkheid voor een demo-drop. Geef jouw demo af aan Friendly Folk Records!

The Royal Spuds!
Hun eerste album dateert uit 2012, inmiddels zijn reeds drie albums uitgebracht. En het vierde album wordt in 2018 verwacht. Na een kleine tournee door Ierland hebben ze in 2016/2017 goed van zich laten horen op de podia van diverse festivals in Nederland. Naast ook een groot aantal optredens in allerlei venues door het land. Hun muziek wordt wel omschreven als “Celtic Punk” of “Celtic Rock”. Hun versies van de bekende Ierse traditionals zijn even uniek en knallend als hun eigen nummers, welke samen een geweldige show beloven!
www.theroyalspuds.com

LQR (spreek uit: liquor)
Stampende folkrock, Ierse kroegmuziek en knallende Americana. Gooi dat alles in de mix met een flinke scheut whiskey en voila: LQR! De band bestaat al sinds 2007 en die tien jaar ervaring uit zich in een geweldig energieke show! Waarbij de muzikale invloeden van Flogging Molly en The Pogues onmiskenbaar aanwezig zijn. Niks te beroerd om verschillende muzikale achtergronden te mengen. Zij pakken het publiek stevig vast met hun performance. Het is bijna onmogelijk om stil te blijven staan bij dit podiumgeweld!
www.lqr.nl

Friendly Folk Records
Opgericht in Mei 2017 vanuit een samenwerking tussen My Music Matters Management Triad en Indieplant Records, Friendly Folk Records is het eerste puur op Folk gerichte label van Nederland. Het label biedt een platform aan een zeer diverse groep artiesten in dit genre, zowel uit Nederland als ook diverse buitenlandse bands. Iedere artiest is even uniek als de muziek die hij of zij maakt, dus stemt Friendly Folk Records hun werkzaamheden af op de wensen van al hun artiesten.
www.friendlyfolkrecords.com